a un mundo que perece...

CORONAVIRUS – romana

Simulatul „eveniment 201” și recomandările făcute de experți în octombrie 2019 în fața unei pandemii globale

Situația cu care ne confruntăm a fost analizată cu ceva timp în urmă de către experți. Concluziile analizelor și studiilor lor sunt la îndemâna noastră datorită noilor tehnologii, a faptului că conferințele sunt disponibile prin rețea și a documentelor în care datele, previziunile și, mai ales, propunerile pentru a putea fi capturate confruntați și cu o situație precum cea pe care o experimentăm.

Mai jos veți găsi informații despre evenimente, conferințe și rapoarte care au explicat riscurile și posibilitățile de rezolvare a unei pandemii globale precum cea pe care o avem acum.
Evenimentul 201

În luna octombrie 2019, la New York a avut loc „evenimentul 201”. Stabilirea unei serii de exerciții pandemice bazate pe diferite scenarii posibile pentru a răspunde și anticipa soluțiile la nivel global.

Acolo, 15 experți mondiali în afaceri, guvern și sănătate publică s-au reunit pentru a participa la simularea unui scenariu foarte similar cu cel pe care îl întâlnim astăzi. Ei au analizat cum ar putea începe totul, cum ar evolua și cum ar putea fi rezolvate cu voință politică, investiții financiare, informații și convingerea societății.

Evenimentul a fost organizat de Johns Hopkins Center for Health Safety, World Economic Forum și Bill and Melinda Gates Foundation.

Denumirea „eveniment 201” se referă la o pandemie severă care ar necesita cooperarea între diverse industrii, guverne naționale și instituții internaționale cheie.

În prezentarea lor, ei au explicat că studiile efectuate la acea vreme au arătat că pandemiile ar fi cauza unei pierderi economice anuale de 0,7% din PIB-ul mondial, aproximativ 570 miliarde de dolari, în medie. Pentru a acționa împotriva acesteia, experții au recomandat necesitatea de a stabili canale de cooperare între industrie, guvernele naționale, instituțiile internaționale cheie și societatea civilă.

Aceștia au anunțat apoi că „următoarea pandemie majoră nu numai că va provoca boli majore și pierderi de viață, dar ar putea, de asemenea, să declanșeze consecințe economice și sociale în cascadă majore, care ar putea contribui mult la impactul și suferința globală. Exercițiul pandemic „eveniment 201” a demonstrat în mod viu unele dintre aceste lacune importante în pregătirea pandemiei, precum și unele dintre elementele soluțiilor din sectorul public-privat care vor fi necesare pentru a le completa. ”

La eveniment au participat 130 de persoane. Cu toate acestea, puteți prelua prelegerile și urmăriți-l din nou aici (puteți activa subtitrările în opțiunile pe care le oferă videoclipul)

Care este simularea «Evenimentul 201»

Evenimentul 201 simulează un focar al unui nou coronavirus zoonotic transmis de la lilieci la porci la oameni care în cele din urmă devine eficient transmisibil de la persoană la persoană, ceea ce duce la o pandemie severă. Patogenul și boala pe care o provoacă se bazează în mare parte pe SARS, dar este mai transmisibil în comunitate de către persoanele cu simptome ușoare.

Boala începe la fermele de porci din Brazilia, în mod liniștit și lent, la început, dar apoi începe să se răspândească mai rapid în mediul sanitar. Când începe să se răspândească eficient de la persoană la persoană în cartierele cu venituri mici, dens populate ale unora dintre megacitățile din America de Sud, epidemia explodează. Este exportat mai întâi prin transport aerian în Portugalia, Statele Unite și China și apoi în multe alte țări. Deși unele țări o pot controla la început, ea continuă să se răspândească și să se reintroducă, iar în cele din urmă nici o țară nu poate menține controlul.

Nu există nicio șansă ca un vaccin să fie disponibil în primul an. Există un medicament antiviral manechin care poate ajuta bolnavii, dar nu limitează în mod semnificativ răspândirea bolii.

Întrucât întreaga populație umană este susceptibilă, în primele luni de pandemie, numărul cumulativ de cazuri crește exponențial, dublându-se în fiecare săptămână. Și pe măsură ce se acumulează cazuri și decese, consecințele economice și sociale devin din ce în ce mai severe.

Scenariul se încheie la 18 luni cu 65 de milioane de decese. În acel moment, pandemia începe să scadă din cauza scăderii numărului de persoane sensibile. Pandemia va continua până când va exista un vaccin eficient sau până când 80-90% din populația lumii a fost expusă. De atunci, este probabil să fie o boală endemică a copilăriei.
Concluzii și recomandări ale experților

Conform raportului produs în urma „Evenimentului 201”, eforturile de a evita consecințele devastatoare vor necesita niveluri de colaborare fără precedent între guverne, organizații internaționale și sectorul privat. Ei au atras atenția asupra marilor vulnerabilități globale care nu au fost acoperite și au fost accentuate provocările sistemului internațional. Cheia este în cooperarea sectorului public cu industria privată.

Exercițiul privind pandemia „eveniment 201” a arătat, potrivit experților, că unele dintre aceste lacune existente ar necesita o cooperare public-privată pentru a face față provocării mari pe care o va prezenta pandemia pe care o prezentăm astăzi. Recomandările specifice au fost următoarele

1.- Guvernele, organizațiile internaționale și companiile trebuie să planifice modul în care vor fi utilizate capacitățile corporative esențiale în timpul unei pandemii la scară largă.

Deja la acea vreme, 19 octombrie, s-a subliniat că „în timpul unei pandemii severe, eforturile sectorului public de a controla focarul sunt probabil să fie copleșite”. Dar activele industriei, au remarcat, dacă sunt implementate rapid și adecvat, ar putea ajuta la salvarea de vieți și la reducerea pierderilor economice.

Aceștia au menționat ca exemplu necesitatea companiilor cu operațiuni axate pe logistică, social media sau sisteme de distribuție care să permită răspunsul de urgență al guvernului, comunicarea riscurilor și eforturile de distribuție pentru măsurile medicale din timpul pandemiei.

Acesta include colaborarea pentru a se asigura că produsele strategice sunt disponibile și accesibile pentru răspunsul la sănătatea publică.

Planificarea de urgență pentru un posibil parteneriat operațional între guvern și afaceri va fi dificilă și complexă, au anunțat, cu multe detalii legale și organizatorice de abordat. Guvernele ar trebui să lucreze (așa ziceau la vremea respectivă) pentru a identifica cele mai critice domenii de nevoie și pentru a contacta jucătorii din industrie cu scopul de a finaliza acordurile înainte de următoarea mare pandemie. În acest sens, din ceea ce vedem, am întârziat, deoarece este momentul în care aproximările dintre industria medicală privată și cea publică încep să aibă loc în țara noastră, printre alte probleme.

Consiliul de monitorizare al pregătirii globale, au menționat, ar fi bine poziționat pentru a ajuta la coordonarea și direcționarea eforturilor guvernelor, organizațiilor internaționale și întreprinderilor, arătând spre unde ar trebui să își concentreze energiile pentru a răspunde eficient la o pandemie.

2.- Industria, guvernele naționale și organizațiile internaționale trebuie să lucreze împreună pentru a îmbunătăți crearea de măsuri medicale menținute la nivel internațional pentru a permite o distribuție rapidă și echitabilă în timpul unei pandemii severe.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are un arsenal virtual de vaccinuri antigripale, cu contracte în vigoare cu companii farmaceutice care au convenit să furnizeze vaccinuri la cererea OMS.

Acest model virtual, subliniază ei, ar putea fi extins pentru a crește capacitatea OMS de a distribui vaccinuri și produse terapeutice în țările cu cele mai mari nevoi în timpul unei pandemii severe. Acestea ar trebui să includă, de asemenea, existența vaccinurilor experimentale disponibile pentru orice agent patogen din Planul de cercetare și dezvoltare al OMS pentru a dezvolta un studiu clinic în timpul focarelor specifice, au explicat ei.

În timpul unui focar catastrofal, au remarcat, țările pot fi reticente în a se separa de resursele medicale limitate disponibile. Din acest motiv, existența unei rezerve internaționale puternice ar putea contribui la asigurarea accesului tuturor la resursele necesare. Țările care au capacitatea de a crea într-o mare măsură, trebuie să se angajeze pentru a putea dona o parte din producția lor celor care nu au această capacitate.

3.- Țările, organizațiile internaționale și companiile de transport global ar trebui să lucreze împreună pentru a menține călătoriile și schimburile comerciale în timpul pandemicii. Călătoria și comerțul sunt esențiale pentru economia globală, precum și pentru economiile naționale și chiar locale și ar trebui să rămână active chiar și în timpul unei pandemii.

Raportul a subliniat că va fi necesară îmbunătățirea luării deciziilor, a coordonării și a comunicațiilor între sectoarele publice și private cu privire la riscuri, avertismente de călătorie, restricții la import și export și măsuri care trebuie luate la frontiere.

Au subliniat că frica și incertitudinea au dus, uneori, la măsuri nejustificate de frontieră, închiderea afacerilor orientate către clienți, interdicții de import și anularea zborurilor aeriene, precum și transporturi internaționale. Acest lucru s-a spus la momentul realizării raportului și acum, când se confruntă cu ceea ce se întâmplă cu coronavirus, vedem că se întâmplă exact aceste erori care au fost deja raportate.

Raportul a spus că o pandemie deosebit de rapidă și mortală “ar putea duce la decizii politice pentru a încetini sau a opri circulația de persoane și bunuri, ceea ce ar putea dăuna economiilor care sunt deja vulnerabile la un focar. Ministerele Sănătății și alte agenții guvernamentale ar trebui să lucreze împreună cu companiile aeriene internaționale și companiile de transport național la nivel mondial pentru a dezvolta scenarii de răspuns realist și să înceapă un proces de planificare a contingenței cu scopul de a atenua daunele economice prin menținerea călătoriilor cheie și rutele comerciale în timpul unei mari pandemii. Sprijinirea comerțului continuu și a călătoriilor în astfel de circumstanțe grave poate necesita asigurarea unor măsuri îmbunătățite de combatere a bolilor și a echipamentelor individuale de protecție pentru lucrătorii din transport, subvenții guvernamentale pentru sprijinirea rutelor comerciale critice și protecția răspunderii potențiale în anumite cazuri. Organizațiile internaționale precum OMS, Asociația Internațională a Transportului Aerian și Organizația Aviației Civile Internaționale ar trebui să fie partenere în aceste eforturi de pregătire și răspuns. ”

4.- Guvernele ar trebui să ofere mai multe resurse și sprijin pentru dezvoltarea și fabricarea de vaccinuri, terapii și diagnostice care vor fi necesare în timpul unei pandemii severe.

Raportul a menționat că, în cazul unei pandemii severe, țările ar putea avea nevoie de livrări la nivel de populație de măsuri medicale sigure și eficiente, inclusiv vaccinuri, terapii și diagnostice. Prin urmare, capacitatea de a dezvolta, produce, distribui și distribui rapid cantități mari de material va fi necesară pentru a conține și controla un focar global.

Au menționat că țările cu resurse suficiente ar trebui să crească în mod semnificativ această capacitate. În coordonare cu instituțiile și organizațiile internaționale, precum și cu mecanismele multilaterale și naționale relevante, acestea trebuie să investească în noi tehnologii și abordări industriale care să permită fabricarea materialului necesar. Pentru a face acest lucru, ei au recomandat să se pregătească pentru elaborarea legislației pentru cazul specific.

5.- Companiile globale ar trebui să recunoască povara economică a pandemiilor și să lupte pentru a fi mai bine pregătite

Pe lângă faptul că investesc mai mult în pregătirea propriilor companii și industrii, liderii de afaceri și acționarii lor ar trebui să se angajeze activ cu guvernele și să pledeze pentru creșterea resurselor pentru pregătirea pandemiei, a avertizat raportul.

La nivel global, au existat o lipsă de atenție și investiții în pregătirea pandemicelor cu impact mare, iar companiile nu sunt implicate în mod intens în eforturile care trebuie făcute.

Se datorează lipsei de conștientizare a riscurilor comerciale pe care le prezintă o pandemie. Instrumentele trebuie create pentru a ajuta companiile mari din sectorul privat să vizualizeze riscurile comerciale pe care le prezintă bolile infecțioase și modalitățile de atenuare a riscului prin cooperarea public-privată pentru consolidarea pregătirii. O pandemie severă ar afecta foarte mult sănătatea globală, operațiunile de afaceri și circulația bunurilor și serviciilor, au avertizat ei.

6.- Organizațiile internaționale ar trebui să acorde prioritate reducerii impactului economic al epidemiilor și pandemiilor

Raportul a menționat că o mare parte din daunele economice pe care le-ar provoca o pandemie s-ar putea datora comportamentului contraproductiv al persoanelor, companiilor și țărilor. Au dat ca exemplu faptul întreruperea călătoriilor, comerțul sau schimbarea comportamentelor consumatorilor, așa cum se întâmplă.

Ei au recomandat creșterea și reevaluarea sprijinului financiar pentru o pandemie severă, deoarece multe sectoare ale societății ar avea nevoie de această injecție în timpul și după pandemie. Aceștia au avertizat deja în raport că ar fi necesară identificarea nodurilor critice ale sistemului bancar și ale economiilor naționale și globale, atât de necesare și esențiale încât nu pot fi eliminate. Aceștia au vizat Banca Mondială sau Fondul Monetar Internațional, băncile regionale de dezvoltare, guvernele naționale, fundațiile, printre altele, ca actori care ar trebui să exploreze modalități de a crește suma și disponibilitatea fondurilor în fața unei pandemii.

7.- Guvernele și sectorul privat ar trebui să acorde o prioritate mai mare dezvoltării metodelor de combatere a dezinformării și dezinformării înainte de următorul răspuns pandemic.

Deja în acest moment, raportul a recomandat guvernelor să se asocieze cu companii tradiționale și de social media pentru a cerceta și dezvolta abordări agile pentru combaterea dezinformării.

Ei au anunțat că acest lucru va necesita dezvoltarea capacității de a inunda mass-media cu informații rapide, precise și conștiente.

Documentul original cu privire la recomandări poate fi citit aici.
Conferința Bill Gates din 2015

După cum vedem, toate aceste recomandări au existat, acestea au fost pe masă acum câteva luni. Mai mult, Forumul Economic Mondial, printre alte organizații, a participat la această conferință. Prin urmare, o foaie de parcurs era deja disponibilă pentru ceea ce a început câteva luni mai târziu.

Cu mult înainte, aceștia erau în alertă și merită să ne uităm înapoi pentru a asculta această scurtă prelegere de Bill Gates, din 2015, când a avertizat deja că țările se pregăteau pentru războaiele nucleare, investeau în arme și că, cu toate acestea, Investiția în cercetarea și dezvoltarea sănătății a fost ceva ce nu se făcea cu forță. Este de mare interes să vedem cum Gates a arătat deja nevoia de investiții în probleme de sănătate, subliniind faptul că viitoarele „războaie” ar fi biologice, că ar putea devasta populațiile mari și că guvernele au trebuit să parieze pe investiții în această zonă.

Articol original:
”https://diario16.com/el-simulacro-evento-201-y-las-recomendaciones-que-daban-los-expertos-en-octubre-de-2019-ante-una-pandemia-global/”

elultimoclamor.org = “Instituto Madison” en Youtube

Buscar en la Biblia RV1960